Medisch Pedicure

Als Medisch Pedicure ben ik breed opgeleid en kan ik meer behandelingsmogelijkheden van meer complexe voet- en nagelproblematiek toepassen.

Zodoende mag ik dus ook alle soorten risicovoeten behandelen. Hieronder wordt o.a. verstaan de problematiek die ontstaan is ten gevolge van diabetes, reuma, ouderdom, spasticiteit en verwaarlozing.

Daarbij is er kennis en ervaring op het gebied van orthesiologie, nagelregulatie en -reparatie en antidruktechnieken. 

Er wordt gewerkt volgens vastgestelde richtlijnen en - indien nodig - wordt de client doorgestuurd naar de (behandelend) arts. 

BarreVoets Medisch Pedicurepraktijk werkt op doelmatige wijze samen met andere zorgaanbieders in de regio.

Medisch Pedicure Sport

In vrijwel alle takken van sport spelen voeten een belangrijke rol. Wanneer deze niet in vorm zijn, gaat sporten lastiger en neemt de kans op blessures toe.
Wat veel sporters niet weten, is hoe waardevol een bezoekje aan de pedicure kan zijn, want jouw voeten staan aan de basis van jouw sportprestatie!

Klik hier voor meer informatie over Medisch Pedicure Sport.

Diabetische voetzorg

Mensen met diabetes kunnen complicaties hebben aan hun voeten als gevolg van hun ziekte. Door mijn specialisatie ‘Diabetische Voet’ kan ik professionele hulp en verzorging geven. In veel gevallen wordt deze behandeling ook door de ziektekostenverzekering gedekt. 

Eigen bijdrage voor diabetische voetzorg

De pedicurebehandeling voor diabetici wordt uit de basisverzekering vergoed bij een zorgprofiel 2 of hoger. Uit de basisverzekering wordt echter alleen de medisch noodzakelijke zorg vergoed, en daarmee ziet de pedicurebehandeling er anders uit dan u voor heen gewend was. 

Wenst u toch de volledige pedicurebehandeling, dan zal er een aanvullende eigen bijdrage voor de verzorgende onderdelen van de behandeling gevraagd worden. Denk hierbij aan het knippen en frezen van gezonde nagels, het gladfrezen en polijsten van de nagels, het verwijderen van eelt wat geen overmatige druk veroorzaakt, specialistische technieken en andere cosmetische handelingen. 

U kunt er voor kiezen om alleen de basisverzekerde zorg af te nemen. Dan wordt er aan u geen eigen bijdrage gevraagd. In dat geval ontvangt u alleen de medisch noodzakelijke voetzorg, zoals dat in het behandelplan van uw podotherapeut is omschreven.

Reumatische voet

Voor iemand met reumatische klachten is het belangrijk om naar een pedicure te gaan die kennis heeft over deze ziekte en de gevolgen. Door mijn specialisatie kan ik zorgen voor drukverlichting bij knobbels en goede adviezen geven over materialen en hulpmiddelen.

Orthesiologie

Doordat ik een specialisatie heb in orthesiologie kan ik diverse drukplekken ontlasten, met name aan en tussen de tenen. Ook kan ik ortheses maken voor het reguleren van de teenstand (bijvoorbeeld bij hamertenen).

Vilttechniek

De vilttechniek wordt gebruikt om direct verlichting te bieden bij hevige drukpijnen aan de tenen of voet.

Nagelbeugeltechniek

Ik ben gespecialiseerd in nagelbeugeltechnieken. Dat betekent dat ik met behulp van metaal of kunststof een op maat gemaakte beugel kan maken die bedoeld is om de nagel naar een juiste vorm te corrigeren.

Codecertificaat

Het codecertificaat geeft aan dat ik als pedicure voldoe aan alle wettelijke- en branche-eisen die worden gesteld aan hygiëne, milieu en arbeidsomstandigheden.