In vrijwel alle takken van sport spelen voeten een belangrijke rol. Wanneer deze niet in vorm zijn, gaat sporten lastiger en neemt de kans op blessures toe. 

Als sporter ga je met je voeten naar de sportpedicure! 
Jouw behoefte aan voetzorg is tenslotte een direct gevolg van de impact van jouw sport op jouw voeten. Die intensieve belasting, die repeterende beweging en frictie zijn oorzaken van buitenaf. Je voeten krijgen telkens heel wat te verduren en de herstelperiode is kort.

Functionele oplossingen, daar draait het om, zodat jij lekker door kunt sporten… omdat niet sporten voor jou geen optie is..!

Waarom naar de sportpedicure
Bij pijn aan je voet, door bijvoorbeeld ingroeiende teennagels, overmatig eelt, kloven of een likdoorn, zul je je voet anders gaan neerzetten en afwikkelen om de pijn te ontwijken. Door verkeerde afwikkeling van de voet ontstaat er een verkeerde belasting en is de kans op blessures groter.

Een professionele kijk op de gezondheid van jouw voeten.
Als sportpedicure ben ik opgeleid om zowel preventief als probleemoplossend te werken en beschik over vele materialen om drukontlasting toe te passen.

Voorafgaand aan de behandeling inspecteer ik jouw voeten op eventuele klachten en algehele conditie. Daarna wordt een behandelplan opgesteld, rekening houdend met jouw wensen en verwachtingen.

Bij specifieke medische aandoeningen zal ik doorverwijzen naar een huisarts, sportarts of sportpodotherapeut/-fysiotherapeut.

 

Sportschoenen
Een verkeerde of slechte sportschoen kan leiden tot diverse voetklachten en blessures.

Denk hierbij aan:

  • Blauwe teennagels
  • Ingescheurde teennagels
  • Kloofvorming hielen
  • Blaren
  • Knobbels aan de voet
  • Omzwikkende enkels
  • Pijn in de voorvoet
  • Overmatige eeltvorming en/of likdoorns onder de voet, op en tussen de tenen.

Het is daarom van groot belang om tijdens het sporten goede sportschoenen te dragen. Dat wil zeggen: goed passend, niet versleten schoeisel, specifiek bedoeld voor de sport die jij bedrijft.

Sporten wordt een stuk minder leuk, als je voeten niet goed functioneren. Houd ze daarom in topconditie!